Data Excellence

Customer cases Customers SERVICES

Data Excellence – (meer) waarde halen uit data 

Elke organisatie heeft uitdagingen op het gebied van data. Of het nu gaat om het ontbreken van een datastrategie, gebrekkige datakwaliteit, een data migratie die moet worden uitgevoerd omdat er een nieuwe tool of app in gebruik wordt genomen of problemen met informatievoorziening. In al deze gevallen is er behoefte aan experts die handvatten bieden om deze uitdagingen (helpen) aan te gaan. Experts die al jaren actief zijn in het data domein en gecertificeerd zijn als Certified Data Management Professional (CDMP). Data Excellence noemen we dat bij Improven. Data Excellence bestaat uit deze vakgebieden: Data Governance, Datakwaliteit, Business Intelligence en Data Science.  

Data Governance voor het managen van uw data

Bij IMPROVEN geloven we sterk in de kracht van Data Governance als dé motor achter uw data-gedreven succesverhaal. In dit tijdperk waarin gegevens de katalysator zijn van slimme zakelijke beslissingen en innovatie, begrijpen wij het vitale belang van goed beheerde gegevens. 

Onze Data Governance-aanpak rust op vijf fundamenten: 

  • Processen: We creëren gestroomlijnde gegevensbeheerprocessen, van gegevensverzameling tot archivering. Hierdoor heeft u altijd controle over uw datastromen. 
  • Beleid: We ontwikkelen heldere beleidsrichtlijnen voor gegevensgebruik en -bescherming binnen uw organisatie om compliance en beveiliging te borgen. 
  • Normen: Op basis van het gestelde beleid stellen we normen voor gegevenskwaliteit, consistentie en beveiliging zodat uw gegevens altijd betrouwbaar en relevant zijn voor uw besluitvorming. 
  • Technologie: We verzorgen de inrichting en integratie van technologieën en applicaties, zodat u kunt profiteren van een betrouwbare data uitwisseling.  
  • Organisatie: We bepalen duidelijke rollen binnen uw organisatie, zoals Data Owners en Data Stewards, om ervoor te zorgen dat Data Governance stevig verankerd is. 

Deze fundamenten richten we samen met de klant in op een manier die past bij de organisatie. Hierbij adviseren we op basis van jarenlange ervaring en diepgaande kennis van Data Governance, ondersteund door de expertise van onze teamleden. 

Verbeter uw Datakwaliteit 

Om als organisatie datagedreven te kunnen zijn en op juiste informatie te sturen is het noodzakelijk dat de datakwaliteit op orde is. Dit betekent dat data ‘fit for purpose’ moet zijn, zodat je het voor de doeleinden kan gebruiken en op de uitkomsten kan vertrouwen.  

Kwalitatief hoogwaardige data stelt uw organisatie in staat om efficiëntie en productiviteit te verhogen, risico’s te verminderen en kosten te verlagen. Dit doordat fouten niet meer hersteld hoeven te worden en doordat beslissingen gemaakt worden op basis van correcte data. 

IMPROVEN helpt organisaties o.a.: 

  • Door het uitvoeren van een nulmeting op datakwaliteit m.b.v. de door IMPROVEN ontwikkelde Data Quality Scan; 
  • Door het opstellen van een roadmap voor verbeteringen om zo datakwaliteit gestructureerd te kunnen verbeteren; 
  • Door het opstellen en borgen van KPI’s ten aanzien van datakwaliteit;  
  • Door het optimaliseren en borgen van datakwaliteitsprocessen.  

Optimaliseer uw besluitvorming met Business Intelligence

In de snel veranderende zakelijke wereld van vandaag is informatie de sleutel tot succes. Business Intelligence (BI) biedt de mogelijkheid om gegevens om te zetten in waardevolle inzichten, waardoor organisaties een duidelijk beeld krijgen van wat er zich in hun bedrijf afspeelt. 

Met BI kunt u de gegevens die in uw organisatie worden gegenereerd en verzameld, benutten om weloverwogen beslissingen te nemen. Het stelt u in staat om snel trends te identificeren, kansen te ontdekken en problemen aan te pakken.  

BI is niet beperkt tot grote ondernemingen. Organisaties van elke omvang kunnen profiteren van de inzichten die het biedt. Of u nu net begint of al een gevestigde speler bent, het begrijpen van uw gegevens is essentieel voor groei en succes. 

Verhoog uw efficiëntie, verbeter uw besluitvorming en haal het maximale uit uw bedrijfsresultaten met BI. Neem de controle over uw gegevens en ontdek de waarde die ze voor uw organisatie kunnen toevoegen. 

Wil je meer weten over de wijze waarop IMPROVEN jou kan helpen met het inrichten en verankeren van Data Governance in jouw organisatie, jouw datakwaliteit op orde te krijgen of over hoe BI jouw bedrijf kan transformeren? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Jouw toekomstige succes begint hier. 

Want to know more about this topic? Please contact 

+31 6 10 89 68 79 Ramon van den Heuvel

Request more information here

This field is for validation purposes and should be left unchanged.