Isolectra

Isolectra is een zeer succesvolle en innovatieve handelsonderneming voor producten voor elektrotechniek, industriële automatisering, gebouwbesturing, veiligheid en aanwezigheidsdetectie. In deze markt is innovatie van groot belang, gaat de technologische ontwikkeling snel, is er daardoor altijd kans op nieuwe toetreders en wordt er steeds meer vereist door klanten.

Isolectra wil in staat zijn om snel te kunnen anticiperen op veranderende marktomstandigheden en daar de strategie op aan te kunnen passen. Door het grote succes van de onderneming is er weinig tijd om hier aandacht aan te besteden maar leeft in de organisatie ook niet het gevoel van noodzaak. Om hier meer handvatten voor te krijgen en om meer inzicht te verkrijgen heeft Isolectra gevraagd aan Improven om een strategische sessie te begeleiden en ze inzicht te verschaffen in de gewenste flexibiliteit van de organisatie en de daadwerkelijke flexibiliteit.

“Isolectra heeft concrete aanknopingspunten gekregen en inzicht in de noodzaak van bijsturing op onderwerpen als leiderschap, besturing, procesinrichting, kennis en cultuur.”

Onze aanpak en resultaat

Het management en de directie van de organisatie is gevraagd om de Organizational Fitness scan in te vullen en onder andere op basis van de resultaten van deze scan is een strategische sessie van een dag begeleid. Door middel van de uitkomsten van de scan heeft de organisatie een goed beeld gekregen van de gewenste flexibiliteit vanuit de buitenwereld en de flexibiliteit die daadwerkelijk gerealiseerd wordt. Op basis van dit inzicht heeft Isolectra concrete aanknopingspunten gekregen en inzicht in de noodzaak van bijsturing op onderwerpen als leiderschap, besturing, procesinrichting, kennis en cultuur. Er is een concreet plan gemaakt om voor deze onderwerpen te werken aan de gewenste flexibiliteit.

Organisational fitness Processen In control projecten

Voor meer vragen over dit onderwerp

+31 6 20 49 09 82 Andre van Hofwegen