Projectmanagement

Klantcases Klanten Diensten Top 10 trends project- en portfoliomanagement

Projectmanagement is in deze veranderende wereld een vak op zich en niet zomaar iets dat je er even bij doet. Om veranderingen te realiseren en te implementeren in een steeds complexere omgeving, hebben organisaties projectmanagers nodig die over de juiste kennis en ervaring beschikken.

Realiseren van veranderingen

IMPROVEN helpt organisaties bij het succesvol realiseren van veranderingen, door middel van haar ervaren en kundige projectmanagers. Zij zijn in staat om projecten zo in te richten dat resultaten bereikt worden en dat ze een bijdrage leveren aan de strategische doelstellingen. De consultants van IMPROVEN zijn experts in verschillende manieren van werken zoals PRINCE2, IPMA en SCRUM en zoeken een aanpak die het beste bij de organisatie en de uitdaging past.

Improven professionals hebben een voorbeeldfunctie in jouw organisatie, want goed voorbeeld doet volgen! Door hun kennis en kunde uit verschillende omgevingen dragen zij bij aan het verbeteren van jouw projectenorganisatie en aan het succes van jouw projecten, zodat je een fitte en wendbare organisatie krijgt. Dat noemen wij “Organizational Fitness”.

Waterval, agile of hybride?

Er is een beweging gaande waarbij de verantwoordelijkheid voor snelle en passende resultaten niet langer de verantwoordelijkheid is van het management maar deze lager in de organisatie wordt neergelegd. Agile werken is voortgekomen uit deze beweging en verklaart zodoende de toenemende populariteit van complete ‘agile transities’ van organisaties. Dit betekent niet dat een agile aanpak de beste aanpak is voor elke verandering. Elke organisatie en elk project is uniek; er kan dus geen one-size fits all principe gelden. Voor sommige veranderinitiatieven is een agile aanpak de beste optie, terwijl voor andere initiatieven een watervalaanpak het beste werkt. Hiernaast bestaan er varianten op de gevestigde methodieken, die het beste van agile en waterval combineren; de zogenaamde hybride varianten waarbij er zowel gebruik gemaakt wordt van waterval als van agile technieken.

Pragmatisch Projectmanagement

IMPROVEN heeft een eigen projectmethodiek, genaamd ‘Pragmatisch Projectmanagement’. Deze hybride methodiek combineert het beste van de traditionele watervalaanpak en van de flexibele manier van werken volgens agile. Het stelt organisaties in staat om met minimale inspanning, multidisciplinaire projecten tot een goed einde te brengen en is eenvoudig te begrijpen en toe te passen, ook voor mensen met weinig of geen projectmanagementervaring. Ook kan de methode op jouw organisatie aangepast worden en daardoor al snel als ‘eigen’ aanvoelen voor medewerkers.

Improven heeft Pragmatisch Projectmanagement al succesvol getraind en geïmplementeerd bij onder meer de volgende organisaties: Grant Thornton International, FNV, Heineken Supply Chain, Perfetti Van Melle, Home Fashion Group (Kwantum), Blokker Holding, GGZ Pro Persona, Vilans, Openbaar Ministerie, ABN AMRO, Continental Bakeries, Vion Food Group, Huisartsen Eemland, Detailresult Groep, ConQuaestor, Vialis, impegno, Brocacef, V&VN.

Voor meer vragen of informatie over dit onderwerp

+31 6 12 99 95 75 Maarten van Weeghel