Projecten

Projectmanagement Programmamanagement PMO & Project control Verandermanagement Projectportfoliomanagement Top 10 trends project- en portfoliomanagement

IMPROVEN ondersteunt organisaties door het inzetten van toegewijde en gedreven professionals in projecten, bijvoorbeeld als projectmanager, PMO-er, projectcontroller, change manager of projectportfolio manager. Wij gebruiken die kennis en ervaring ook om jouw projectorganisatie blijvend te professionaliseren. De continue en razendsnelle ontwikkeling van technologie, informatiebehoefte, wet- & regelgeving en nieuwe marktspelers eist veel van organisaties. Het vermogen van een organisatie om zich aan te kunnen passen aan de veranderende omstandigheden is een belangrijke factor voor succes. Wij noemen dat “Organizational Fitness”. Door de eigen veranderkracht te vergroten is een organisatie in staat om meer projecten succesvol af te ronden en de veranderingen ook daadwerkelijk te realiseren.

De goede projecten doen

Een standaard aanpak voor Projectportfolio Management voor het selecteren, waarderen en prioriteren van projecten stelt een organisatie in staat om de schaarse resources (mensen en budget) in te zetten op díe projecten die de grootste toegevoegde waarde hebben voor de organisatie. Een bewezen aanpak creëert een basis voor rationele besluitvorming en creëert een situatie waarin de organisatorische doelstellingen voorop komen te staan.

De projecten goed doen

Met het selecteren van de juiste projecten realiseert een organisatie nog niet de gewenste veranderingen. Om resultaten te behalen, zullen de projecten ook op de juiste manier moeten worden gerealiseerd. Door projecten beheerst te realiseren middels waterval, agile of hybride methodes, kan gewaarborgd worden dat de opdrachtgever of klant daadwerkelijk krijgt opgeleverd waar behoefte aan is – bij voorkeur ook nog op tijd en binnen budget. Flexibiliteit, de mogelijkheid om steeds bij te kunnen sturen, staat hierbij centraal. En een project is niet echt af als er niet voldoende aandacht is gegeven aan de stakeholders en de daadwerkelijke implementatie en borging in de organisatie.

IMPROVEN streeft bij het realiseren van veranderingen altijd naar een duurzaam resultaat. We geloven in werkende oplossingen; onze kennis en ervaring met methodologieën zoals IPMA, agile, Scrum, PMBOK, Prince2, MoP en P3O vormt slechts de basis voor een op maat gemaakte, pragmatische aanpak, afgestemd op de wensen van onze klant. Wij bepalen samen met u wat de juiste aanpak is.

Voor meer vragen of informatie over dit onderwerp

+31 6 12 99 95 75 Maarten van Weeghel