Design Thinking

Klantcases Klanten Diensten

Design Thinking verbindt

Bij IMPROVEN begint verbeteren met verbinding. Verbinding met de klant, de collega’s en de maatschappij. Als mensgerichte organisatie zijn wij betrokken en streven wij ernaar continu in beweging te zijn, nieuwe inzichten en frisse perspectieven te verkrijgen en daarmee onze eigen processen te optimaliseren. Onze klanten zijn ook in beweging, complex in structuur en proces, op zoek naar creatieve en werkende oplossingen. Om dit te realiseren, brengt IMPROVEN het concept van Design Thinking in, een integrale aanpak waarbij gewerkt wordt vanuit het mensperspectief en waar complexe strategische- en organisatievraagstukken centraal staan.

“Vandaag de dag speelt in de maatschappij en binnen bedrijven innovatie een steeds grotere rol.

Daar hoort een toestroom aan creatieve ideeën bij”​

Wat is Design Thinking?

Design Thinking is een permanent proces. Een mindset. Een ontdekkingsreis om samen complexe problemen aan te vliegen op een creatieve en mensgerichte manier. Onze collega’s  beschikken over zowel deze mindset als praktische toolkits om zo onze klanten te inspireren in innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken rondom Finance, Risk en IT. Design Thinking opent het gesprek, stimuleert samen doen door co-creatie en draagt bovendien bij aan het doorbreken van patronen.

Hierdoor brengen wij frisse perspectieven en combineren dit met andere methodieken, als de Lean Start-ups, Scrum Sprints en Agile Way of Working.

Waarom zijn wij fan van Design Thinking?

De denkwijze van Design Thinking past bij ons als ervaren denkende doeners, bevlogen en creatieve vakspecialisten. Het is pragmatisch, iteratief én leuk. Het vraagt om een actieve houding in doen, denken en verbeteren.

Wat kunnen we voor je doen?

  • Probleemoplossing met design thinking​
  • Leren wat design thinking voor jouw organisatie kan betekenen​
  • Design thinking inbedden in de organisatie en projecten
  • Trainen

Voor meer vragen over dit onderwerp

+31 6 20 49 09 82 Andre van Hofwegen