Programma management

Klantcases Klanten Diensten

IMPROVEN helpt organisaties bij het succesvol realiseren van veranderingen, door middel van haar ervaren en kundige projectmanagers. Zij zijn in staat om projecten zo in te richten dat resultaten bereikt worden en dat ze een bijdrage leveren aan de strategische doelstellingen. De consultants van IMPROVEN zijn experts in verschillende manieren van werken zoals PRINCE2, IPMA en SCRUM maar zoeken een aanpak die het beste bij de organisatie en de uitdaging past.

De huidige hang naar verandering van een hele organisatie kan zeer gebaat zijn bij het doorvoeren van pragmatisch programma management. Het echte voordeel dat uit programma management kan worden behaald, is de toepassing van een gemeenschappelijke organisatorische benadering voor het managen van de samenhang van projecten. Een gedeelde organisatorische benadering stelt organisaties namelijk in staat om niet alleen vandaag, maar ook morgen veel veranderingen tegelijkertijd door te voeren. Dit garandeert uiteindelijk een hoger rendement van de projecten.

Doelgerichtheid combineren met flexibiliteit

Wat moderne programma’s succesvol maken is het combineren van de principes van best practice programma management met meer agile oplossingen, bijvoorbeeld SCRUM-teams.

Tijd en mogelijkheden zijn vaak beperkt; het gaat er dus om dat iedereen in ieder geval weet wat op korte termijn moet gebeuren. Maar het programma kan en hoeft niet helemaal van tevoren te zijn dichtgetimmerd met uitvoerige plannen en documentatie, als doelstelling, verwachte baten en scope maar duidelijk zijn. De daarbij behorende documentatie, zoals planning en onderliggende afspraken, zijn in zo’n geval van voldoende niveau om duidelijk met het team te kunnen communiceren.

IMPROVEN helpt organisaties om programmamanagement in te richten en te optimaliseren. Wij zetten daarvoor programmamanagers in die het verschil maken. Zij bewegen flexibel mee met de omstandigheden en managen het programma op de beste manier met een continue focus op het doel.

Voor meer vragen of informatie over dit onderwerp

+31 6 12 99 95 75 Maarten van Weeghel

Beheersing van programma’s

Een PMO of programmabureau, als vast onderdeel van het programma, is een effectief middel bij de vertaling van strategische ideeën naar praktische verandering. De inzet van een PMO maakt het mogelijk om aan elkaar gerelateerde projecten te combineren in een programma voor effectieve aansturing en om programma’s en projecten de juiste prioriteiten en positionering binnen het projectportfolio te geven.

Improven heeft onder andere de volgende organisatie bijgestaan bij het inrichten en uitvoeren van programma management: VolkerWessels, HWW Zorg, Gemeente Amsterdam, Smith & Zoon, Schiphol Group, Ouder & Kind Teams, Heineken Nederland, GGD Regio Utrecht.