Financial Leadership

Klantcases Klanten Diensten

Financial Leadership

Improven helpt organisaties de financiële functie naar een hoger niveau te tillen. Een goed presterende en georganiseerde financiële functie is van essentieel belang voor de (financiële) prestaties en de continuïteit van een organisatie. De financieel leider van morgen weet op een effectieve manier organisatiedoelen te bereiken en toegevoegde waarde te leveren op strategisch niveau, rekening houdend met de behoeften van de business en haar omgeving. Om de prestaties van de financiële functie te verbeteren en de toegevoegde waarde voor de business te vergroten, ondersteunen wij op vele gebieden, van finance strategy en finance transformation tot financiële procesverbeteringen, financiële systeemimplementaties en veranderprogramma’s van de financiële functie. Improven hanteert een pragmatische manier van werken waarbij het belang van de klant voorop wordt gesteld. Samen met onze klanten komen we tot de beste oplossingen. Onze consultants hebben de juiste kennis en expertise.

 

Onder de vlag “Financial Leadership” ondersteunt Improven organisaties bij het vormen van een visie en het doorontwikkelen van de financiële functie (de Finance Roadmap). Hierin wordt het samenspel tussen behoefte van bestuur en management, structuur, personeel, processen, systemen en instrumenten bekeken en in een consistente en logische Roadmap ontwikkeld en geïmplementeerd. Onze Financial Leadership Scan geeft je inzicht in het huidig functioneren van de financiële functie en helpt om het gewenste niveau van de financiële functie te bepalen. De Finance Roadmap en businesscase leveren een meerjarig plan voor het transitietraject om de ambitie van uw organisatie te realiseren.

Improven heeft deze aanpak succesvol geïmplementeerd bij diverse organisaties zoals Gemeente Utrecht, Boskalis, Avans Hogeschool, Akzo, Hogeschool Rotterdam en Provincie Utrecht.

Jouw resultaten

  • Goedlopende en toekomstbestendige financiële functie die aansluit bij (de strategie van) jouw organisatie, de juiste mensen op de juiste plek
  • Goed georganiseerde invoering van verbeterdoelstellingen
  • Meerjarig plan voor een transitietraject om jouw ambities te realiseren

Meer weten over dit thema? Neem contact op met 

+31 6 53 54 16 93 Oscar van Leeuwen