Pragmatisch Projectmanagement

Er zijn veel verschillende projectmanagement methodieken. Sommige hebben een specifiek onderwerp waarvoor ze het best gebruikt kunnen worden (zoals SCRUM voor software-ontwikkeling), anderen hebben een regionale sterkte (bijv. Prince2 in het Verenigd Koninkrijk en PMBOK in de VS). De meeste van deze methoden zijn vrij uitgebreid, om verschillende type projecten in verschillende omgevingen te faciliteren.

IMPROVEN heeft een eigen projectmanagement methodiek, die wij zelf gebruiken en implementeren bij onze klanten. Het framework, de tools en technieken zijn eenvoudig en doelgericht, en kennen de basis in erkende methodes - PMBOK, Prince2 en IPMA - en andere best practices. Er ligt sterke nadruk op de rolverdeling tussen project owner en projectmanager.

De methodiek is snel op maat te maken, voor verschillende typen projecten en organisaties. De bijbehorende training en coaching is interactief en maakt gebruik van veel verschillende leervormen (films, discussies, workshops en (rollen)spellen). De doelstelling van de training is niet om een examen te halen, maar om geoefend te hebben met de basistechnieken. Omdat onze methodiek naadloos aansluit bij bijvoorbeeld Prince2, is het mogelijk om beide methodieken naast elkaar te gebruiken: op het hoofdkantoor wordt bijvoorbeeld Prince2 gebruikt, maar in de fabriek of bij de zelforganiserende teams wordt Pragmatisch Projectmanagement de standaard.

IMPROVEN heeft deze methodiek al succesvol geïmplementeerd bij onder de volgende organisaties: Grant Thornton, Heineken Supply Chain, FNV , Bondgenoten, Vilans en Blokker

Uw resultaten

- Goed lopende en efficiënt uitgevoerde projecten

- Goed opgeleide projectmanagers en projecteigenaren, zodat minder projecten mislukken door slecht projectmanagement

- Realistische verwachtingen van projecteigenaren over wat het project zal opleveren, zodat minder projecten mislukken door onrealistische verwachtingen

Lees nu onze brochure over Pragmatisch Projectmanagement!

Organisaties die van de Improven Project Management ® methodiek gebruik maken: