ESG

Environmental, Social en Governance

Waardecreatie Implementatie Prestatiemeting Klantcases

De impact van duurzaamheid op organisaties

Duurzaamheid is geen modegril, het is een beweging die de wereld transformeert. Environmental, Social, and Governance (ESG) is de drijvende kracht achter deze verandering en een essentieel concept in de moderne zakenwereld. Bedrijven die ESG in hun kernprincipes omarmen, streven niet alleen naar financieel succes, maar ook naar positieve impact op het milieu, betrokkenheid bij de gemeenschap en effectief bestuur.

Ontdek de kracht van ESG en hoe het bedrijven helpt om op verantwoorde wijze te groeien, terwijl ze een betere toekomst creëren voor ons allemaal.

Sustainability consulting

Het meenemen van ESG-factoren (EnvironmentalSocial en Governance) is van cruciaal belang geworden voor het succes van organisaties. ESG wordt verankerd in de strategie, de organisatiedoelstellingen en in alle aspecten van de bedrijfsvoering.  Organisaties passen zich voortdurend aan om te overleven en te voldoen aan nieuwe wet- en regelgeving, zoals de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), de Task Force on Climate Related Financial Disclosures (TCFD), en de EU-Taxonomie. IMPROVEN helpt de kloof tussen ambitie en impact te verkleinen door onze klanten te ondersteunen bij het creëren van inzicht en het geven van praktisch advies.

ESG WAARDE CREATIE

Ontwikkelen van strategie

Om in deze snel veranderende wereld relevant te blijven voor markt en samenleving is een ESG-strategie binnen de algehele bedrijfsstrategie niet meer voldoende. Bedrijven integreren ESG in hun strategie om als organisatie veerkrachtig en weerbaar te blijven en in te spelen op trends en ontwikkelingen die de toekomst beïnvloeden.

IMPROVEN helpt organisaties bij het ontwikkelen van strategie en het opstellen van ESG KPI’s om de prestaties van de organisatie te versterken en een duurzame impact te creëren.

ESG IMPLEMENTATIE

Operationaliseren van strategie

En hoe nu echt? Operationeel invulling geven aan de geïntegreerde strategie vraagt om een gerichte en pragmatische transformatie, zowel van het primaire bedrijfsproces als van de ondersteunende processen.

IMPROVEN ondersteunt bij het vertalen van ESG-strategie naar operationele processen door het creëren van pragmatische efficiënte monitoring-systemen en heldere managementinformatie.

ESG PRESTATIEMETING
R
apporteren over strategie

Interne en externe rapportages zijn een belangrijk middel om stakeholders te informeren en betrekken bij het realiseren van doelen. Het belang van betrouwbare data is met de komst van nieuwe ESG wet- en regelgeving verveelvoudigd.

IMPROVEN helpt bij het creëren van betrouwbare data en deze te vertalen naar relevante inzichten en gestructureerde dashboards en rapportages.

Meer informatie ESG Waarde Creatie
Meer informatie ESG Implementatie
Meer informatie ESG PREstatiemeting

De impact van duurzaamheid op organisaties

De mate waarin duurzaamheid impact heeft op organisaties is niet langer te negeren. Als IMPROVEN denken wij dat er diverse triggers zijn die organisaties bewust kunnen maken van de directe en indirecte impact van duurzaamheid op hun organisatie,  zowel van triggers vanuit de organisatie als triggers van buiten.

Meer weten over ESG (Environmental, Social en Governance)? Lees hieronder onze klantcases en artikelen.

De financiële impact van het klimaat- en energiebeleid? Een inzicht uit de praktijk

lees hier verder

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met

+31 6 46 00 31 57 Igor Buszta