Organizational Fitness

Klantcases Klanten DIENSTEn

Continu aanpassingsvermogen!

De razendsnelle ontwikkeling van technologie, informatiebehoefte, wet- & regelgeving en nieuwe marktspelers vereisen aanpassingsvermogen. Continu aanpassingsvermogen! De meest succesvolle organisaties zijn die organisaties die snel en adequaat kunnen meebewegen.

Wij helpen onze klanten de optimale balans te vinden

  • Tussen instrumentele procedures en een pragmatische aanpak van project- of risicomanagement (tussen waterval en agile)
  • Tussen bureaucratische systemen en flexibele processen
  • Tussen complexe en zware rapportages en eenvoudige KPI dashboards
  • Tussen (verbeter)projecten uitvoeren of kortcyclisch verbeteren.

Improven helpt je graag een wendbare organisatie te creëren die je helpt jouw strategie en een cultuur van continu verbeteren te realiseren en de uitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden.

Organizational Fitness Scan

Het gaat om een goeie match tussen interne flexibiliteit en externe turbulentie. We hebben een methode ontwikkeld om die match in kaart te brengen door middel van een scan (diagnose). Op basis van 83 stellingen die je scoort op een 7-puntschaal wordt een visueel beeld van de match of mismatch tussen de feitelijke en vereiste (gewenste) flexibiliteit weergegeven.

Naast de match of mismatch tussen de feitelijke en vereiste (gewenste) flexibiliteit kan de scan inzicht geven of iedereen binnen de organisatie hetzelfde beeld heeft van de flexibiliteit en turbulentie in de eigen organisatie. Het enige dat hiervoor nodig is, is dat meerdere functionarissen binnen jouw organisatie antwoord geven op de stellingen. Per vraag kijken we naar de Standaard Deviatie in de uitkomsten. Dit kan aanleiding zijn om met elkaar van gedachten te wisselen. Klik hier voor meer informatie.

Voor meer vragen over dit onderwerp

+31 6 20 49 09 82 Andre van Hofwegen

Kan jouw organisatie continu mee veranderen?

Wil je inzicht in de flexibiliteit die de markt van jou vraagt en de flexibiliteit die je in jouw organisatie biedt? De noodzakelijke flexibiliteit is namelijk voor iedere organisatie anders. Heb je ook liever een gedegen analyse op basis waarvan je jouw organisatie aanpast in plaats van het mee te bewegen op alle hypes? Laat dan hieronder jouw gegevens achter en je ontvangt vrijblijvend een link om de “Organizational Fitness scan” in te vullen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.