People

People

Improven bestaat uit een divers team van bevlogen werknemers. Samen hebben wij een programma van Social Return initiatieven opgezet om iedereen te stimuleren een bijdrage te leveren…door statushouders te coachen, door een training Finance & Data te verzorgen voor asielzoekers, door vrijwilligerswerk te doen in bv de ouderenzorg, door bijeenkomsten te organiseren op locatie van sociale firma’s, door bij de aanname van personeel ook de inzet van sociale doelgroepen te overwegen, door carrière coaching te geven aan jongeren zonder rolmodellen…kortom: voor iedereen wat wils. Op het gebied van People heeft Improven verschillende projecten en samenwerkingen lopen.

Iedereen groeit met JINC

Improven werkt samen met JINC om kinderen van 8 tot 16 jaar, die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen, aan een goede start op de arbeidsmarkt te helpen. Dit doen wij door trainingen te geven over o.a. gesprekstechnieken, het schrijven van een CV en het hebben van een sollicitatiegesprek. Daarnaast heeft JINC het programma Carrière Coaches ontwikkeld, waarbij leerlingen worden gekoppeld aan iemand uit het bedrijfsleven die weet waar hij over praat. Bij Improven gaan we met 10 carrière coaches aan de slag die proberen uit te vinden waar een leerling goed in is en hem/haar begeleidt bij het maken van een passende keuzen voor een vervolgopleiding.

‘Samen op weg naar werk’ – WSP Gemeente Zaanstad

Improven verzorgt sollicitatietrainingen voor een groep statushouders uit de Gemeente Zaanstad en omstreken. In acht modules worden de deelnemers klaargestoomd voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Van personal branding tot gesprekstechnieken tot het schrijven van een goed CV, alles komt aan bod.

Fysieke markt voor Werken & Leren

Improven heeft in het najaar van 2021 samen met het Werkgevers Service Punt (WSP) Zaanstreek- Waterland de Markt voor Werken & Leren georganiseerd en gecoördineerd. Een evenement waarbij werkzoekende met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen kennismaken met werkgevers van diverse branches.

Na maandenlange voorbereidingen denk aan het aanschrijven van kandidaten, vinden van werkgevers, zaken rondom de locatie was het in oktober eindelijk zover! In totaal waren er meer dan 600 aanwezigen waaronder werkzoekenden, 60 werkgevers, wethouders en medewerkers van het WSP. Tijdens dit evenement konden werkzoekenden, naast het in gesprek gaan met werkgevers, deelnemen aan diverse workshops en activiteiten zoals een professionele LinkedIn foto, CV check, kleinschalige workshops, VG Games en liepen er complimenten meisjes om de aanwezigen een persoonlijk compliment te geven. Al met al was het een groot succes, zo zijn diverse werkzoekenden geholpen aan een baan.

Proeftuin ‘Nieuwe Nederlanders naar nieuwe banen’ – New Dutch Connections

Improven deelt graag haar kennis en expertise en is daarom in 2021 een samenwerking aangegaan met stichting New Dutch Connections. NDC heeft als doel (ex-)vluchtelingen te motiveren en te inspireren om opnieuw in zichzelf te geloven, door samen met bedrijven workshops aan te bieden en unieke ontmoetingen te organiseren.

Improven heeft hiervoor een Leergang Finance & Data opgezet speciaal voor (ex-) vluchtelingen met een achtergrond in deze branche met o.a. trainingen over Power BI, uitwerking finance cases en de ontwikkeling van soft skills zoals sollicitatie training, personal branding, netwerken, hoe maak je een goed CV en interculturele vaardigheden. Hierbij worden de consultants van Improven ingezet als coaches (buddy’s) ter ondersteuning van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de deelnemers en geven zij tevens ook de trainingen met ondersteuning van NDC! “Ik vind het erg leuk dat ik mij naast mijn opdrachten ook maatschappelijk kan inzetten voor mensen die extra hulp kunnen gebruiken”.