Progress

Progress

Improven helpt en begeleidt organisaties in de professionalisering van duurzaamheid op basis van vijf onderdelen:

Duurzaamheid Dashboard 

Een attractief en interactief dashboard als one stop shop met assurance over het volledige proces en heldere definities binnen de gehele organisatie.

B Corp Certificering

Een certificaat voor bedrijven met hoge standaarden op het gebied van transparantie, duurzaamheid en ethiek. Met het B Corp keurmerk kan je bewijzen dat binnen jouw organisatie sociaal en duurzaam ondernemen centraal staat.

PMO Programma Duurzaamheid

Het PMO geeft een overzicht van alle lopende projecten bij de deelnemingen met betrekking tot duurzaamheid en biedt inzicht in de looptijd, voortgang, issues & risico’s per project, per deelneming.

Change & Communicatie

Medewerkers willen weten waarom veranderen nodig is, wat de ambitie is en wat de doelen zijn, daarom is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan zowel de gedragsverandering als de communicatie.

Roadmap naar verduurzaming

Échte impact maken door het toepassen van een geïntegreerd beleid en het realiseren van duurzame en lange termijn waarde.

Maatschappelijke organisaties

Improven ondersteunt verschillende maatschappelijke organisatie. Zo ondersteunen wij NL Cares bij de strategievorming en het realiseren van een data gedreven aanpak. Daarnaast doen medewerkers van Improven flexibel vrijwilligerswerk bij NL Cares om mensen die extra ondersteuning kunnen gebruiken, zoals kinderen en jongeren uit achterstandssituaties, ouderen, migranten, daklozen en mensen met een beperking te helpen.

Correctbook

Correctbook is een prijswinnende onderneming die zich inzet tegen wereldwijd analfabetisme. 250 miljoen kinderen hebben geen pen en papier om te leren lezen en schrijven. Correctbook produceert oneindig uitwisbare notitieboeken voor iedereen. Zij doneren 10-15% van hun omzet en zetten de notitieboeken in op plekken waar het hard nodig is. Improven heeft correctbook-relatiegeschenken laten ontwerpen om dit mooie initiatief te steunen.

Kerstpakketten Werkom

Improven heeft dit jaar de kerstpakketten ingekocht bij Werkom, een organisatie waar de inwoners van Zaanstad en Purmerend met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt weer werk-fit worden gemaakt. Werkom helpt bedrijven en organisaties om op een maatschappelijk verantwoorde manier te ondernemen, door o.a. het aanbieden van duurzame, gerecyclede én lokale kerstpakketten. Het bijzondere aan de producten van Werkom is het feit dat ze stuk voor stuk handgemaakt zijn door mensen met een verhaal.