Boskalis

Boskalis van oorsprong een Nederlandse onderneming, heeft ruim 100 jaar ervaring in waterbouw, kustbescherming en landaanwinning. Het hoofdkantoor is gevestigd in Papendrecht en ze hebben een uitgebreid kantorennetwerk verspreid over de hele wereld.

Boskalis wilde graag een resource planning systeem aanschaffen (ook wel Pool planning) voor kort-cyclische projecten zoals aanbestedingen. Hiervoor moest een selectie worden uitgevoerd op basis van eisen en wensen, die daarna onderdeel uitmaken van het implementatieproject en af te sluiten contract met de geselecteerde leverancier. De leverancier en gekozen oplossing diende voldoende draagvlak te hebben binnen de gehele Boskalis organisatie.

“Improven heeft een bewezen methode voor het selecteren van een nieuwe applicatie, leverancier en/of dienstverlening. IMPROVEN heeft mede hierdoor het selectie proces voor Boskalis weten te versnellen door gebruik te maken van Improven specifieke templates.”

Onze aanpak

Improven heeft een bewezen methode voor het selecteren van een nieuwe applicatie, leverancier en/of dienstverlening. IMPROVEN heeft mede hierdoor het selectie proces voor Boskalis weten te versnellen door gebruik te maken van Improven specifieke templates.

In een relatief korte periode van zes weken heeft Improven een omvangrijk RFP pakket opgesteld en zoveel mogelijk kansrijke leveranciersopties benaderd. Na een telefonische screening van de longlist zijn 8 partijen binnen het traject beoordeeld. Na beoordeling zijn 4 leveranciers uitgenodigd voor het geven van een specifieke product demonstatie op basis van vooraf opgestelde demo scripts. Door de kwaliteit van het reeds doorlopen RFP traject is tevens in een relatief korte periode van enkele weken een Proof of Concept door Improven georganiseerd waarbij de leveranciers de gekozen applicaties specifiek voor Boskalis hebben ingericht om enkele belangrijkste handelingen door echte gebruikers in een productie-achtige omgeving uit te laten voeren.​

Resultaat

Boskalis heeft in een relatief korte periode een nieuw poolplanning systeem geselecteerd. Het selectie traject kende de volgende resultaten:

  • Een System Requirements Analysis (SRA), gebaseerd op de gewenste processen en oplossingen voor de huidige knelpunten vanuit een procesanalyse. De SRA bevat naast de functionele, ook de technische en beveiligingsaspecten voor de selectie, zoals afgestemd met deinformatie architecten van Boskalis IT.
  • demo scripts op basis van de SRA en gewenste processen met afstemming met de key-users
  • RFP en SRA antwoorden-overzicht inclusief initiële prijsvergelijking.
  • Scripts voor een proof of concept
  • De eindrapportage met verantwoording van de definitieve keuze en advies voor het vervolg traject
Organizational Fitness IT Excellence Business IT Projectmanagement

Voor meer vragen of informatie over dit onderwerp

+31 6 13 36 07 21 Michel Hoeijmans