Boskalis

Boskalis van oorsprong een Nederlandse onderneming, heeft ruim 100 jaar ervaring in waterbouw, kustbescherming en landaanwinning. Het hoofdkantoor is gevestigd in Papendrecht en ze hebben een uitgebreid kantorennetwerk verspreid over de hele wereld.

Boskalis wilde graag een resource planning systeem aanschaffen (ook wel Pool planning) voor kort-cyclische projecten zoals aanbestedingen. Hiervoor moest een selectie worden uitgevoerd op basis van eisen en wensen, die daarna onderdeel uitmaken van het implementatieproject en af te sluiten contract met de geselecteerde leverancier. De leverancier en gekozen oplossing diende voldoende draagvlak te hebben binnen de gehele Boskalis organisatie.

“Improven heeft een bewezen methode voor het selecteren van een nieuwe applicatie, leverancier en/of dienstverlening. IMPROVEN heeft mede hierdoor het selectie proces voor Boskalis weten te versnellen door gebruik te maken van Improven specifieke templates.”

Our approach

Improven heeft een bewezen methode voor het selecteren van een nieuwe applicatie, leverancier en/of dienstverlening. IMPROVEN heeft mede hierdoor het selectie proces voor Boskalis weten te versnellen door gebruik te maken van Improven specifieke templates.

In een relatief korte periode van zes weken heeft Improven een omvangrijk RFP pakket opgesteld en zoveel mogelijk kansrijke leveranciersopties benaderd. Na een telefonische screening van de longlist zijn 8 partijen binnen het traject beoordeeld. Na beoordeling zijn 4 leveranciers uitgenodigd voor het geven van een specifieke product demonstatie op basis van vooraf opgestelde demo scripts. Door de kwaliteit van het reeds doorlopen RFP traject is tevens in een relatief korte periode van enkele weken een Proof of Concept door Improven georganiseerd waarbij de leveranciers de gekozen applicaties specifiek voor Boskalis hebben ingericht om enkele belangrijkste handelingen door echte gebruikers in een productie-achtige omgeving uit te laten voeren.​

Result

Boskalis selected a new pool planning system in a relatively short period of time. The selection process had the following results:

  • A System Requirements Analysis (SRA), based on the desired processes and solutions to the current bottlenecks from a process analysis. In addition to the functional, the SRA includes the technical and security aspects for the selection, as coordinated with Boskalis IT's information architects.
  • demo scripts based on the SRA and desired processes with coordination with key-users
  • RFP and SRA answers summary including initial price comparison.
  • Scripts for a proof of concept
  • The final report with justification of the final choice and advice for the follow-up trajectory
Organizational Fitness IT Excellence Business IT Project management

For more questions or information on this topic

+31 6 13 36 07 21 Michel Hoeijmans