OCS Consulting

 

See our work Clients

DeSI

Met trots presenteren wij u DeSI!

Diverse besturen, treasurers, portfoliomanagers, en managers wonen van woningcorporaties breken dagelijks hun brein over strategische vraagstukken rond de transitie van het vastgoed, optimale leningenportefeuilles, maatschappelijke bijdrages of een fusie. Maar ook het bepalen van de impact van een verandering van energielabel op kosten en woongenot óf het vaststellen van een acceptabel rendement op (maatschappelijke) bestedingen blijkt behoorlijk ingewikkeld.

Het ís ook ingewikkeld. Vooral omdat de relevante databronnen (in- en extern) overal en nergens zijn opgeslagen – in vele tools en Excel modellen – in een soort ‘black box’. Een data-worsteling. Juist die schreeuw (van onze klanten maar ook van onze consultants) om een werkbare en allesomvattende tool heeft ertoe geleid dat we met een gedreven team van Improven consultants en OCS-dataspecialisten iets prachtigs en moderns ontwikkeld hebben. DeSI!

De naam is ontstaan uit de samenvoeging van Decision Support Improved…DeSI dus. Één toegankelijke oplossing in de cloud waarmee u slimme keuzes maakt, gebaseerd op data en op zoveel dwarsdoorsnedes als noodzakelijk. De tooling draait binnen robuuste en betrouwbare software van SAS.

Besluiten kunnen sneller, makkelijker en informeler

Geen dure en complexe toolings en/of ingewikkelde Excel modellen maar toetsbare business logica. Met DeSI maakt u krachtige, volledige en onderbouwde analyses voorafgaand aan kritische besluitmomenten zoals een (des)investering, financiering, meerjarenbegroting, strategievorming en transitieplan. De tool biedt een geruststellende modelmatige objectiviteit en geeft snel realtime inzicht in financiële mogelijkheden, continuïteit, renterisico of zelfs in maatschappelijk rendement.

De koers die u vaart wordt door DeSI onderbouwd. Een koers waarbij maatschappelijke doelstellingen, vastgoeddoelstellingen en financiële randvoorwaarden met elkaar in evenwicht zijn. DeSI bundelt strategie, treasury, assetmanagement en portefeuille management. Dat betekent innovatieve dashboarding op de volgende gebieden:

  • Financieel risicoprofiel: impact op de financiële positie, vermogen en kasstromen, WSW /Aw ratio’s;
  • Vastgoedprofiel: rekening houdend met huidige investeringsplannen, impact op hold/sell, kwaliteit, verduurzamingsdoelstellingen, beschikbaarheid van de juiste woningen;
  • Maatschappelijke impact: welke toegevoegde waarde kunt u leveren bij deze mogelijkheden? Betaalbaarheid, leefbaarheid.

Laat ons u meenemen in de wereld van DeSI en vraag een beknopte demo aan! Ook als u vragen heeft over de werking of toepasbaarheid voor uw organisatie denken we graag met u mee. Wij zijn bereikbaar via e-mail en telefoon en kijken ernaar uit met u in contact te komen.

 

Voor meer vragen over dit onderwerp

+31 (0)30 290 6100 info@improven.nl