Levarht

Levarht levert een bijdrage aan een gezondere wereld. Met ruim 400 werknemers zorgt het van oudsher prachtige familiebedrijf ervoor dat groente en fruit voor zo veel mogelijk mensen in de wereld toegankelijk is. De organisatie is gespecialiseerd in het toevoegen van waarde aan veel verschillende soorten groente en fruit. Deze producten worden over de hele wereld geleverd, aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in De Kwakel (Noord Holland). Daarnaast beschikt Levarht over meerdere teelt -en productielocaties en maakt ze gebruik van verschillende business partners in het buitenland om de klanten de beste kwaliteit te leveren. Om de professionalisering op het gewenste niveau te krijgen, is het programma Levarht2.0 ontwikkeld. Dit programma bestaat uit meerdere projecten waaronder de implementatie van (1) een nieuw ERP-systeem en (2) een productinformatiemanagement-systeem (PIM-systeem).

“Improven heeft in de rol als projectleider van het PIM-systeem nauw samengewerkt met de leverancier om de wensen en eisen van de organisatie (requirements) in te bedden in het goedwerkend eindproduct”

Our approach

Improven heeft Levarht mogen ondersteunen op onder meer de volgende onderdelen:

  • Ondersteunen van de programma structuur in het programma Levarht 2.0
    Inhoudelijke ondersteuning bij de implementatie van het nieuwe ERP-systeem
  • Realiseren van de implementatie van het PIM-systeem. Inrichting en de optimalisatie van de relevante PIM processen en (de afdeling) Masterdata
  • Vergroten projectvolwassenheid, betrekken van stakeholders en coachen van de gebruikers
  • Improven heeft samen met de programmamanager van Levarht 2.0 de projectstructuur opgezet en geïmplementeerd. Hierbij lag de nadruk op een duidelijk governance model met heldere rollen & verantwoordelijkheden, vaste overlegstructuur en een escalatie- en delegatieflow.
  • Improven was tevens verantwoordelijk voor de projectvoortgang, de communicatie en het coachen van het projectteam voor het professionaliseren van de organisatie. Als kers op de taart heeft Improven geholpen bij de ondersteuning van de GoLive voor een van de grootste klanten.

Result

Improven heeft in de rol als projectleider van het PIM-systeem nauw samengewerkt met de leverancier om de wensen en eisen van de organisatie (requirements) in te bedden in het goedwerkend eindproduct. Daarbij zijn de processen zo ingericht dat de data op de juiste manier geborgd wordt en dat de proces- en data eigenaren maar ook de overige gebruikers zich bewust zijn van het belang van accurate data (data awareness).

De consultants van Improven hebben de succesvolle livegang van twee systemen (mede) mogelijk gemaakt. Daarnaast hielpen zij bij het structureren en professionaliseren van de organisatie en de inrichting van de verschillende voorraad- en assortiment processen. Op basis van dit resultaat is Improven gevraagd verder te bouwen aan de inrichting van diverse organisatie brede processen. Deze fase is nu in volle gang en wordt met veel plezier uitgevoerd. Improven werkt o.a. aan het procesmodel, de detailprocessen en verantwoordelijkheden van de medewerkers in de nieuwe Way-of-Working van Levarht.

Project management IT Excellence data driven processes

For more questions or information on this topic

+31 6 53 60 85 78 Guido Anninga