Pragmatisch Projectmanagement

 

Een heldere projectaanpak zorgt voor duidelijkheid voor alle betrokkenen in een organisatie en is randvoorwaardelijk om systematisch projecten succesvol op te leveren. En daarmee te werken aan een fitte, wendbare organisatie.

Vooral in organisaties waar projecten er vaak ‘even worden bijgedaan’ door managers en medewerkers. Daarom is het is belangrijk dat zij in de rol van projectmanager beschikken over een basis aanpak die niet te veel tijd kost, toegesneden is op de organisatie (en daardoor als ‘eigen’ voelt) en resultaten oplevert.

Pragmatisch Projectmanagement van Improven is met dit doel ontwikkeld. Deze hybride projectmanagement methodiek combineert het traditionele Waterval met Agile.

Implementeren in 4 stappen

Het implementeren van Pragmatisch Projectmanagement in uw organisatie omvat vier eenvoudige stappen: Inrichten, trainen, coachen en supervisie. We trainen projectmanagers, management én bestuurders in het toepassen van de methode. Zodat deze direct kan worden toegepast bij aansturing en uitvoering van lopende en nieuwe projecten.

Projectmangement: Top 10 trends voor 2024

Elk jaar inventariseert Improven de trends en ontwikkelingen op het gebied van Project- & Projectportfolio Management in Nederland. De veranderingen binnen organisaties volgen elkaar snel op en er is weer budget om te investeren in nieuwe producten en/of diensten: we gaan weer meer projecten doen! Welke trends en ontwikkelingen mag je als project-professional verwachten in 2024?

Download brochure Pragmatisch Projectmanagement Bekijk de top 10 trends voor 2024