Improven versterkt Data Driven-propositie met Boudewijn van den Dool

Boudewijn van den Dool is per 1 januari als managing consultant gestart bij Improven. Hij versterkt het team van partner Ramon van den Heuvel, waar hij het thema ‘Data Driven’ een verdere impuls gaat geven.

Van den Dool brengt uitgebreide ervaring op het gebied van data, business intelligence en business analytics mee in zijn nieuwe rol. Hij maakt de overstap vanuit ConQuaestor Finance Professionals, waar hij maar liefst zestien jaar actief was. Hij zette zich in die jaren in voor onder meer Unilever, AkzoNobel en Danone.

De kersverse managing consultant verheugt zich erop de klanten van Improven verder te helpen op het gebied van datagedreven besluitvorming. “Data driven decision making is al enige jaren een hot topic”, aldus Van den Dool. “Iedereen heeft het erover en veel organisaties doen pogingen om hun beslissingen veel meer te baseren op data en veel minder op gevoel.”

Jan Bosman, Boudewijn van den Dool

Daarbij kunnen de meeste organisaties nog wel wat hulp gebruiken, zo legt hij uit: “Veel mensen denken bij data driven decision making vooral aan slimme technologische oplossingen en algoritmes, terwijl er veel meer aspecten belangrijk zijn. Zoals bijvoorbeeld een bedrijfscultuur die data driven decision making ook echt mogelijk maakt, de voorbeeldfunctie van senior management, datakwaliteit, diverse competenties bij medewerkers en simpelweg goede ideeën.”

“Er is overigens geen ‘one best way’ voor de implementatie van data driven decision making”, benadrukt hij. “Organisaties bevinden zich niet in dezelfde fase van volwassenheid en kunnen daarom het beste hun eigen roadmap ontwikkelen. Improven kan daarbij uitstekend helpen en organisaties op de diverse terreinen verder ontwikkelen. Zo heeft Improven bijvoorbeeld de Data Quality Scan ontwikkeld, die heel goed ingezet kan worden om de huidige kwaliteit van de data en de governance in kaart te brengen.”

Aan uitdagingen in ieder geval geen gebrek de komende tijd voor Van den Dool: “Ik weet zeker dat de overstap naar Improven mij de gelegenheid geeft om mijn ambities op het gebied van business analytics waar te maken. Ik ben er klaar voor en ik heb er veel zin in!”

“Het versterken van meer datagedreven werken binnen organisaties is een van de kernactiviteiten van Improven. We zijn blij met de komst van Boudewijn”, aldus van den Heuvel.