Michelle van Kuijzen blikt terug op haar start bij Improven

Michelle van Kuijzen is sinds maart dit jaar als young consultant werkzaam bij consultancybedrijf Improven. Ze blikt terug op de afgelopen periode en deelt een dag uit haar werkende leven.

Sinds maart dit jaar werk ik als young consultant bij Improven. Ik startte direct met een opdracht bij de Rijksoverheid als Project Management Officer. Ik was ondersteunend aan de divisiemanager en hielp de afdeling in de transitie naar Agile werken te organiseren. Mijn rol was vrij breed, waardoor ik mijn enthousiasme en leergierigheid over Agile de vrije loop kon laten gaan.

Al snel liep ik mee met een Senior Scrum Master, meldde ik mij aan voor Agile trainingen en haalde ik mijn Scrum certificaten. Door een goede timing van verschillende zaken kreeg ik de kans om fulltime Scrum Master te worden van een Netwerk Security-team. Mijn rol als PMO kwam te vervallen en ineens was ik verantwoordelijk voor het verloop van processen van het team en het adapteren van Scrum binnen het team.

Ik faciliteer Scrum evenementen en kijk samen met het team hoe zij nóg beter kunnen presteren. Daarnaast ben ik een soort coördinator van het team met betrekking tot de interne communicatie, belemmeringen en de optimalisatie van overkoepelende activiteiten met andere teams.

Mijn dag ziet er elke dag anders uit, het enige dagelijkse terugkerende is onze stand-up om 09:30 uur. Ik heb veel verschillende contacten en taken die ik dagelijks uitvoer. Mijn doel is om het team te faciliteren, zodat zij optimaal kunnen presteren. Elke dag kijk ik wat hier voor nodig is en wat ik kan betekenen. Het is leuk tijdens de tweewekelijkse retrospective te zien welke stappen we als team al gemaakt hebben. De gezamenlijke resultaten worden steeds zichtbaarder!

Ondanks dat ik vanaf dag één al op een opdracht zat, we thuis moesten werken als gevolg van corona en deze opdracht fulltime is, voel ik mij positief verbonden met Improven. Er zijn interne opdrachten waarbij ik aansluit, iedereen is bereid (digitaal) te helpen of gewoon even bij te kletsen.

Improven helpt organisaties niet alleen bij het realiseren van veranderingen, maar weet zelf ook in te spelen op deze thuiswerk-corona-SOS-verandering. We hebben digitale borrels, groepsbijeenkomsten met leuke thema’s en ook onze Young Improven trainingen gaan (online) veelal door.