Solvinity stelt zich voor

Eind 2020 kwamen Improven en Solvinity met elkaar in contact rondom het thema “hybride werken”. Tijdens het event ‘Het Nieuwe Thuiskantoor‘ lieten we organisaties de laatste werkplektrends zien en deelden we best practices rondom het nieuwe thuiskantoor met een veilige en efficiënte, digitale werkplek. Rond dit thema biedt Improven diensten om strategie, beleid en processen te herijken en biedt Solvinity de innovatieve secured managed IT services. Solvinity Product Owner Workspace Danny Vosman licht de materie en het Solvinity werkplekconcept in deze blog nader toe.

Hybride werken ‘here to stay’

Het nieuwe werken, of het hybride werken zoals sommigen het noemen, is voor veel organisaties een actueel thema. De coronacrisis heeft thuiswerken natuurlijk een enorme boost gegeven. Net als Improven ervaart ook Solvinity dat steeds meer klanten overwegen om ook na de coronacrisis meer flexibiliteit te bieden tussen thuis of op kantoor werken. Het kantoor wordt meer een ontmoetingsplek en medewerkers bepalen zelf wanneer en waar ze hun werk uitvoeren.

Meer thuiswerken lijkt ‘here to stay’, maar er zijn ook valkuilen. Hoe houd je de club bij elkaar en zorg je ervoor dat iedereen efficiënt en prettig kan werken? Wij illustreren dit aan de hand van een piramide, die uit vijf lagen bestaat.

De vijf lagen van de digitale werkplek

De onderste laag van de piramide bestaat uit de beschikbaarheid van de infrastructuur, de technische kant van de werkplek. Daar bovenop ligt een securitylaag die ervoor zorgt dat zowel data als applicaties maximaal beveiligd zijn.

De derde laag gaat over toegankelijkheid. Door vanaf verschillende plekken te werken, moet iedereen altijd en overal toegang hebben tot de informatie die nodig is om het werk te kunnen doen.

De vierde laag betreft de sociale component. Hoe leg je makkelijk contact met collega’s, klanten en derden? En tot slot de vijfde component is het culturele aspect. Hoe behoud je het gevoel van een community, de sociale cohesie, als je elkaar niet meer fulltime treft?

Werkomgevingen 24/7 in de lucht, met toegankelijke en beveiligde data

Al deze aspecten vereisen dus meer dan alleen techniek. Het raakt de strategie en het beleid van de organisatie, vraagt verandering in bedrijfsprocessen en vereist ook gedragsverandering. Dit zijn de uitdagingen waar Improven vele organisaties bij begeleidt en helpt met koers en concrete invulling. Maar echt goed hybride werken vraagt ook dus goede tooling als fundament voor deze verandering. Hier biedt Solvinity een mooie oplossing met Lango Workspace.

Lango Workspace is een moderne cloud werkplekoplossing, gebaseerd op Office 3655 die borgt dat werkomgevingen 24/7 uur in de lucht blijven en data altijd en overal goed beveiligd zijn. Het vormt een centraal startpunt van waaruit medewerkers de hele werkomgeving overal, altijd en vanaf elk apparaat kunnen benaderen, met slechts één wachtwoord. Het integreert alle informatie vanuit verschillende bronnen, zoals bedrijfsnieuws en applicaties, maar ook je agenda en documenten, overzichtelijk in één gebruiksvriendelijke persoonlijke omgeving en is rechtstreeks vanuit een browser openen. Door de intuïtieve opzet kunnen medewerkers er in de kortst mogelijke tijd mee overweg. Voor eindgebruikers is dat ideaal. Mochten er toch vragen zijn, dan staat onze Lango Coach klaar voor advies en ondersteuning. Tot slot integreert Lango communicatietools en kan het worden aangepast aan de huisstijl van de organisatie.

Door de zorg voor dit soort zaken over te dragen aan één professionele dienstverlener, kunnen organisaties zich volledig richten op het verder uitwerken van het hybride werken concept. Lango maakt deel uit van ons bredere portfolio van secure managed services van Solvinity. Met de zekerheid dat de solide basis staat. Omdat IT het gewoon altijd moet doen. Snel, simpel, altijd en overal.

Meer weten of hulp nodig?

Improven denkt graag mee met de strategie, een aangepast beleid en de verandering van processen als gevolg van hybride werken! Kevin Hermes van Improven, via +31 (0)6 8306 4501 of kevin.hermes@improven.nl. Meer weten over Lango Workspace van Solvinity? Neem contact op met Danny Vosman via +31 (0)6 1308 0635 of danny.vosman@solvinity.com. Of kijk op www.improven.nl of www.solvinity.com.