Maud Bruijs over haar PMO-project bij een bierbrouwer

Maud Bruijs werkt sinds een kleine twee jaar voor Improven, een business consultancy uit Utrecht. Momenteel werkt ze mee aan een supply chain-transformatie bij een internationale bierbrouwer. Bruijs vertelt over het project en haar rol.

Na verschillende opdrachten te hebben uitgevoerd (VolkerWessels, Omroep Brabant, Port of Moerdijk en IBFD) ben ik sinds mei aan de slag bij de opdrachtgever als Senior Project Management Ondersteuner (PMO) en Change Management Support. Dit doe ik voor het project genaamd Warehouse Excellence.

Dit project is een initiatief van de supply chain-tak van de bierbrouwer in Nederland. Vanuit daar wordt geëxporteerd naar ruim 165 landen. Het Warehouse Excellence-project is een groot project, waarbij we in vijf fases verspreid over drie jaar het Warehouse Management Systeem van de brouwerijen en logistieke centra in Nederland vervangen en de processen die hierdoor geraakt worden standaardiseren.

Een enorm project dat het werk van veel medewerkers en andere stakeholders op één of andere manier raakt. En met de betrokkenheid van de medewerkers valt of staat het slagen van het project.

Mijn rol is echt een rol voor een duizendpoot die houdt van het onderhouden van contacten met verschillende stakeholders. Als PMO ben ik een sparringpartner van de projectmanagers en ondersteun ik hen met onder andere het voorbereiden van meetings, de communicatie en het bijhouden van de planning.

De andere helft van mijn tijd werk ik mee in de werkstroom Change. In deze rol ben ik medeverantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de verandering en de (systeem)training voor de medewerkers binnen de supply chain-afdeling.

Het werk vindt nu voornamelijk online plaats, maar we proberen regelmatig samen te komen op locatie. Aangezien het project om de brouwerijen draait, is het goed om ook daar te zijn. In juli heb ik voor het eerst een rondleiding gekregen op de brouwerijen in Den Bosch en Zoeterwoude, indrukwekkend om te zien.

Momenteel zijn we met een multidisciplinair team en de betrokken medewerkers en stakeholders druk bezig met de voorbereiding van de implementaties. Mooi om mee te mogen werken aan zo’n impactvol project.