Aankondiging samenwerking Woonbedrijf en DeSI

Na een plezierig en zorgvuldig traject heeft Woonbedrijf ervoor gekozen om een overeenkomst met DeSI Analytics te sluiten voor het gebruik van DeSI, de oplossing voor woningcorporaties die datagedreven besluiten willen onderbouwen. Met Woonbedrijf sluiten wij een leerzame pilotperiode af.

Woonbedrijf is met ca. 34.000 woningen en enkele honderden bedrijfsruimtes een van de grootste sociale verhuurders in Eindhoven en omgeving. De actieve corporatie beheert en ontwikkelt in alle wijken een aantrekkelijke woonvoorraad, passend bij de veranderende woonwensen en prijsklassen, waarbij de met huurtoeslag bereikbare woning steeds centraal staat. Een nobel streven. Improven helpt dan ook graag de juiste strategische keuzes krachtig te onderbouwen en daarmee eenvoudig en weloverwogen te maken.

Voor Woonbedrijf is DeSI met name interessant vanwege de eenvoudige wijze om strategische scenario’s te definiëren en te analyseren. Zij hebben hiermee direct inzicht van de impact op onze financiële positie, onze vastgoedvoorraad en de maatschappelijke bijdrage.De naam DeSI is ontstaan uit de samenvoeging van Decision Support Improved. Één toegankelijke cloud oplossing, gebaseerd op SAS en met een vlotte rekenkracht voor zelfs de meest complexe analyses. De tool is ontwikkeld door de ervaren consultants en ontwikkelaars van OCS Consulting (SAS Gold Partner) en IMPROVEN. Een integrale tool die mogelijkheden biedt om snel maar secuur financiële- en vastgoedprognoses te berekenen. Daarbij is het mogelijk om scenario’s te maken waarbij woningcorporaties haar strategische keuzes kan onderzoeken en onderbouwen.

Wij zijn trots op onze samenwerking met Woonbedrijf. Het toolinglandschap bij woningcorporaties is aan vernieuwing en vereenvoudiging toe. DeSI is onze bijdrage daaraan, aldus Product Manager Bart Debats.