Podcast - The Taste of Perfection - Continuous improvement

Boeken schrijven over continu verbeteren is leuk, erover praten is nog leuker! In vervolg op ons boek en de blogs lanceren we daarom onze eerste podcast:  De smaak van perfectie

In deze podcast gaan we in gesprek met interessante gasten over continu verbeteren en het streven naar perfectie. De podcasts geven een mooie verdieping aan ons boek. Daar waar het boek zich vooral richt op de filosofie en aanpak van continu verbeteren, verdiepen we in de podcast dit verhaal door te praten over de veranderkundige kant. En dat vanuit verschillende, soms verrassende invalshoeken.

Wat betekent perfectie eigenlijk? Is perfectie iets positiefs of negatiefs? Hoe zorg je dat je het beste uit jezelf, een team en organisatie haalt? Hoe ga je om met de kennis dat je de perfectie misschien nooit haalt? En vóóral, wat kunnen organisaties leren van mensen die vanuit deze verschillende achtergronden naar het onderwerp kijken? Geen managementtaal, maar lessen uit de praktijk om in beweging te komen.  

De eerste podcast is inmiddels beschikbaar. Met ons boek in de hand nemen we je mee in onze kijk op dit onderwerp en hoe je als organisatie verbeterstappen hierop maakt.

Snel volgen andere afleveringen! Zo spraken we Stefan Verhoeven – algemeen directeur van Miele Nederland – over hoe Immer Besser in de haarvaten van de organisatie zit en hoe ook hij daar vanuit zijn rol elke dag invulling aan geeft. Het is erg interessant wat de productie van refurbished apparaten doet met je kijk op perfectie.

Een ander boeiend gesprek hadden we met Zoë Lensen. Zij is chef-kok van Sal do Mar in Rhenen dat in 2019 door restaurantgids Gault&Millau is uitgeroepen tot ‘Verrassing van het Jaar’. Zoë stond als jonge vrouw in de keuken van Ciel Bleu en Oud-Sluis van Sergio Herman en won bovendien won ze op haar 22ste het Zilveren Koksmes. Zij kent het klappen van de zweep in de gastronomie. De branche waar de druk op presteren altijd hoog is. Mooi om te horen hoe zij praktisch en nuchter over perfectie en continu verbeteren denkt.

Ook volgen interessante gesprekken met onder meer een jongerenwerker/producer, verpleegkundig personeel, een tophockeyster en een gedragsdeskundige.

Luister dus snel onze eerste podcast! Deze is zowel te vinden op Spotify als YouTube en abonneer je gratis, zodat je niets mist van deze boeiende gesprekken.