Maarten van Weeghel is begin 2020 toegetreden als partner bij adviesbureau IMPROVEN

Maarten van Weeghel is begin 2020 toegetreden als partner bij adviesbureau IMPROVEN. Maarten is verantwoordelijk voor de Projects & Change praktijk, die organisaties helpt bij het professionaliseren van Project- & Projectportfolio Management en het opzetten van PMO’s.

“Prachtig toch!” Jan Bosman managing partner van IMPROVEN is trots op de toetreding van Maarten in het partnership. “De toetreding is niet alleen een mooie stap voor Maarten, voor onze organisatie is het ook een geweldig compliment. IMPROVEN staat voor een juiste balans tussen enerzijds de uitdaging om te presteren en anderzijds vertrouwen, persoonlijke aandacht en ontwikkeling. Maarten is hiervoor een voorbeeld voor andere professionals”.

In de afgelopen 20 jaar heeft Maarten met zijn team gewerkt aan het ontwikkelen, vormgeven en vermarkten van een geheel eigen projectmanagement methodiek met de inmiddels gevestigde naam “Pragmatisch Projectmanagement”. Deze hybride aanpak krijgt met name de laatste jaren een steeds grotere schare trouwe volgers.

Met name de laatste jaren groeit zijn adviespraktijk door de verschuiving van waterval naar meer agile-aanpakken, waarbij Maarten en zijn team een afwijkend standpunt innemen: “Er was niets mis met Prince2 als aanpak voor het realiseren van veranderingen in een organisatie, maar het wordt vaak voor de verkeerde veranderingen gebruikt en verkeerd ingericht. Scrummen is ook zeker niet de heilige graal! Een volledige agile-transitie gaat vaak echt te ver.” “Ik ben een groot voorstander van een ‘blended projectportfolio’, waarin een organisatie voor elke uitdaging separaat kiest welke aanpak de juiste is: waterval, agile of een hybride vorm – alles is mogelijk. Dit vraagt natuurlijk meer van een organisatie – en met name van de projectmanagers en projecteigenaren. Kennis, ervaring en flexibiliteit zijn nog belangrijker dan voorheen. Buiten de lijntjes kleuren wordt de norm.”

In zijn nieuwe rol als partner blijft Maarten met zijn team actief in dit complexe speelveld: “Het leuke van deze opdrachten is dat we op alle niveaus in de organisatie veranderingen realiseren. De projectmanagers leren nieuwe manieren om hun project vorm te geven en te sturen. De projecteigenaren moeten de verantwoordelijkheid nemen voor het creëren van waarde door de projecten en het managementteam moet gaat sturen op missie, visie & strategie, in combinatie met een optimale inzet van de schaarse resources”.

IMPROVEN helpt klanten met het verbeteren van prestaties door onder meer de processen, informatievoorziening en projecten te optimaliseren. IMPROVEN telt vandaag de dag een team van ruim 100 consultants. De consultants van het bureau onderscheiden zich door een pragmatische en maatwerk aanpak, met als belangrijkste uitgangspunt aantoonbare resultaten te realiseren; “Geen dikke rapporten maar werkende oplossingen en implementatiekracht”, is dan ook het credo van het bureau.