Improven neemt Grant Thornton Search & Interim over

Grant Thornton Search & Interim is overgenomen door IMPROVEN en gaat per direct verder onder de naam IMPROVEN Search & Interim.

Voor IMPROVEN betekent de uitbreiding met Search & Interim een versterking van de marktpositie en verbreding van de dienstverlening. Naast hoogwaardig en vooral pragmatisch advies biedt de combinatie haar opdrachtgevers, veelal CFO’s en CIO’s, nu ook executive interim management én Werving & Selectie.

Beide organisaties richten zich op de toenemende vraag naar hoogopgeleid talent met specialistische kennis en ervaring op het snijvlak van Finance, IT en Risk. IMPROVEN brengt, zoals de naam doet verwachten, verbetering en vernieuwing met een projectmatige aanpak. Search & Interim (S&I) biedt aanvullend recruitment expertise, zowel voor tijdelijke als vaste posities. “Vaak dragen onze recruitment opdrachten bij aan een transformatie – aan groei, krimp of aan een verandering van strategie, structuur of cultuur. In IMPROVEN hebben we een partner gevonden die onze expertise aanvult met projectmatige verander- en executiekracht”, aldus Jan Sinoo, Managing Partner IMPROVEN S&I.

Sinoo benadrukt dat vooral de persoonlijke en actieve benadering van IMPROVEN tot herkenning leidt. “Wij delen de open cultuur, de drive, het werkplezier en het oog voor de individu. Het besluit de krachten te bundelen met IMPROVEN rust op meerdere succesvolle samenwerkingen in de afgelopen jaren, waarin wij recruitment expertise leverden aan klanten van IMPROVEN en waar ook vice versa ervaren consultants werden ingezet bij onze relaties.”

Het in Utrecht gevestigde IMPROVEN heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een organisatieadviesorganisatie dat met ruim 125 professionals de klantprestaties verbetert door de optimalisatie van processen, projecten en informatievoorziening, met onderliggende datastromen en systeemlandschappen. Deze complexe projecten zijn verschillend van aard en omvang. Ook de klanten zijn divers. Zo begeleidt IMPROVEN provincies met het redesign van de financiële functie, optimaliseert zij bankbreed het HR Data Management voor een grote financiële instelling én richt zij project- en portfoliomanagement in voor een multinational in de voedingsmiddelenindustrie.

De klant en zijn vraag staat bij ons centraal. “Veel van onze gesprekspartners en opdrachtgevers zijn als CFO of CIO verantwoordelijk voor dit interessante finance, IT en risk domein. Hun vragen zijn uiteenlopend, maar ook de oplossing is divers. Die diversiteit en gevraagde creativiteit is waar wij ons bed voor uit komen. Soms is het gezamenlijk opstarten van een verbeterprogramma met ervaren adviseurs en/of Young Improven Consultants het antwoord op de vraag, maar ook kan een interim Transformatiemanager of vaste IT Auditor uitkomst bieden.”, aldus Jan Bosman, Managing Partner van IMPROVEN.

Minke Apontoweil, Partner bij IMPROVEN S&I, ziet de combinatie als een wederzijdse versterking. “Wij werken dagelijks met kandidaten aan verbetering van hun loopbaan. Daar lopen wij warm voor. De naam ‘IMPROVEN’, waar een bijna letterlijke verbeterambitie vanaf straalt, past dan ook goed bij ons. In deze snel veranderende wereld zijn bevlogen en betrokken medewerkers key voor onze klanten om future proof de concurrentie voor te zijn. Dan moet je niet alleen doen wat je goed kunt, maar vooral ook waar je energie van krijgt. ‘Werkenergie’ noemen we dat. Wij onderzoeken de specifieke drijfveren, motivatie én wendbaarheid van onze kandidaten zorgvuldig en kijken er naar uit deze nu ook te koppelen aan de wensen van de klanten van IMPROVEN. Organisaties kiezen nou eenmaal graag die medewerkers en interimmers die met plezier en energie bijdragen aan betere prestaties en innovatie.”

Het gaat goed met de twee bedrijven. Ook in deze turbulente en spannende Coronatijd lieten zij beide een gezonde groei zien, die ze verwachten door te trekken. Bosman ziet deze overname als een motor voor extra groei. “Met de komst van Search & Interim kunnen wij onze klant nóg beter en specifieker helpen. Bijkomend positief effect van de uitbreiding is dat we de recruitmentactiviteiten nu ook kunnen aanwenden om onze gemeenschappelijke organisatie te versterken en de toptalenten, de beste adviseurs, aan ons te verbinden.”