Corona: thuis of anders werken?

Het voelt al veel langer dan zes weken geleden. Maar sinds COVID-19 (Corona) werkt opeens het merendeel van werkend Nederland noodgedwongen remote vanuit huis.

Een tool om vanuit huis te werken is makkelijk en snel gekozen. Maar je kunt pas echt goed vanuit huis werken als je ook digitaal bij alle bedrijfsdocumenten en applicaties kunt, op een veilige manier. Terwijl gemiddeld 40% van de medewerkers deze innovatie spannend en pittig vindt. Vergeet bij het kiezen en gebruiken van videobellen app dus de implementatie van de gedragsverandering niet!

Welke remote werken tool biedt het meeste gemak en is toch ook voldoende veilig?

Microsoft Teams: Een alles-in-een en heel gebruiksvriendelijke totaaloplossing die beeldbellen met alle voordelen van Office365 integreert, waarmee echt remote samenwerken mogelijk wordt.

Skype for Business: Microsoft heeft aangegeven dat Skype for Business midden 2021 met pensioen gaat. Tot die tijd is Skype for Business een laagdrempeliger en goedkoper alternatief ten opzichte van Microsoft Teams.

Zoom: Een uiterst populaire app voor mensen die niet gebonden willen zijn aan de grote IT-spelers. Zoom kwam recent onder vuur te liggen vanwege privacy-problemen. Dit bewijst maar weer eens hoe belangrijk security ook bij dit soort apps blijft.

Google Meet: Google heeft haar krachtige web meeting tool (Meet). Ook deze app heeft een intergratie met de kantoor apps van Google (G Suite). De handigheid zit ‘m bij Google vooral in de kleine dingen. Een interessante optie voor mensen die geen Microsoft fan zijn.

WebEX: Een app van het grote Cisco die veel gebruikt wordt in de Verenigde Staten. Naast de ‘usual’ functionaliteiten, biedt WebEx ook leuke opties als webinars en online trainingen. Een mooi alternatief voor zoom.

Leveranciers van remote werken applicaties groeien steeds meer naar elkaar toe. Wat de één vandaag kan, heeft de ander morgen ook toegevoegd. Ben je alleen op zoek naar een goede, voordelige en veilige video bellen app? Overweeg dan Skype for Business of WebEx. WIl je echt het maximale uit remote werken halen en hetzelfde (of beter) werken dan op kantoor? Haal dan het maximale uit meer uitgebreidere en ook ingewikkeldere suites van Microsoft (Teams/ Office365) of Google (Meet/ Suite).

Improven helpt u graag bij het snel en goed implementeren van een geschikte Web Meeting app of een volledige kantoor suite. Voor meer informatie over digitaal werken kunt u contact opnemen met Kevin Hermes, via +31 (0)6 83 06 45 01/ kevin.hermes@improven.nl of Marnix Pilon, via +31 (0)6 12 32 20 08/ marnix.pilon@improven.nl. Of kijk op www.improven.nl