Successful change starts with connection!

Hoe blijf je relevant in een wereld die nooit stilstaat? Organisaties worden geconfronteerd met de keuze: transformeren of achterblijven. Maar waarom zijn transformaties zo belangrijk en waarom mislukken ze vaak? Ontdek hoe jij je kansen op succes vergroot!

Verandering is geen keuze, maar een noodzaak

In een tijd die wordt gekenmerkt door continu verandering en technologische vooruitgang, is organisatieverandering onmisbaar.

Helaas wijzen meerdere studies, zoals die van McKinsey en Gartner, uit dat 70% van alle transformaties faalt. Oorzaken van mislukte transformaties variëren, maar de menselijke factor wordt vaak over het hoofd gezien. Het kloppende hart van een organisatie!

Onze visie? Connected Transformation

Bij Improven geloven we in Connected Transformation, waar de ‘mens’ centraal staat. In het door ons ontwikkelde Connected Transformation framework ligt de focus op leiderschap, continu verbeteren en empowerment. Deze drie pijlers zijn de sleutel om strategie om te zetten naar succesvol resultaat.

1. Leiderschap: samen sterker!

Effectieve leiders hebben een duidelijke visie en zijn inspirerend voor hun team. Ze zetten de koers uit en zijn transparant in het communiceren van heldere doelen. Daarnaast stimuleren effectieve leiders samenwerken, continu leren en creëren de juiste voorwaarden waarin het team zich empowered voelt. Leiders zijn medeverantwoordelijk voor een continu verbeteren cultuur waar ruimte is voor nieuwe ideeën, het maken van fouten en het geven van feedback.

2. Continu Verbeteren: Slimmer, Sneller, Beter

Organisatieverandering is geen eenmalige exercitie maar een continu proces van experimenteren, evalueren en weer aanpassen. Dit vraagt om een cultuur van openheid voor feedback en voor nieuwe ideeën. Het is belangrijk dat mensen proactief bijdragen aan het opmerken en oplossen van knelpunten of verbeteringen. Een groei- en leermindset is hierbij essentieel. Ook wordt er een beroep gedaan op de samenwerking, binnen teams en tussen verschillende teams. Met continu verbeteren laten we de organisatie en haar teamleden groeien, steeds een beetje slimmer, sneller en beter. Op die manier behaal je concurrentievoordeel, bespaar je kosten en verhoog je de kwaliteit van je dienst of product.

3. Empowerment: Power to the People

Bij een transformatie zijn mensen empowered. Geef jouw team de tools, het vertrouwen en de vrijheid om te beslissen en innovatieve oplossingen te vinden. Daarnaast is het belangrijk om jouw team ook te helpen het juiste gedrag te vertonen. Beloon gewenst gedrag en laat ze empowered voelen. Dit samen creëert betrokkenheid en verantwoordelijkheid, zodat jouw team de motor wordt van verandering!

Ontdek onze praktische stappen naar succes:

Transformeren begint bij een heldere visie, betrokken medewerkers en inspirerend leiderschap. Of je nu een starter bent of een directielid, jij hebt een rol in de verandering. Wat is jouw rol? Ontdek hoe jij bij kunt dragen aan het succes:

De Kracht van een Gedeelde Visie

Stel een heldere toekomstvisie op die de transformatie motiveert. Een visie moet zo duidelijk zijn dat hij begrijpelijk is voor iedereen, van werkvloer tot aan de board. Iedereen moet erin kunnen geloven en hem na kunnen streven. Ken jij de visie? Deel jij deze visie?

Betrek medewerkers

Moedig medewerkers, je collega’s, aan om actief deel te nemen en hun inzichten te delen. Maak gebruik van elkaars kennis en ervaring. Werk samen! Betrek jij je collega’s? Voel jij de ruimte om je ideeën te delen? Wordt er naar je geluisterd?

Leiderschap in Transitie

Zorg voor betrokken en inspirerend leiderschap dat de transformatie ondersteunt. Ontwikkel leiders die de verandering kunnen aansturen, ondersteunen en aanmoedigen. Ken jij je rol als leider? Sta jij achter de visie en de doelen van de transitie? Neem jij je je collega’s of je team mee?

Investeer in training en ontwikkeling

Investeer in opleiding en ontwikkeling van medewerkers om hen voor te bereiden op de veranderingen. Deel ook wat jij nodig hebt, waar jij je in wil ontwikkelen om bij te kunnen dragen aan het succes van de transitie. Wat heb jij nodig om mee te gaan in deze verandering? Wat houdt je tegen en waar word je juist enthousiast van? Is er ruimte om te sparren en de verandering eigen te maken?

  Evalueer en pas aan

Evalueer bij je zelf, met het team, met de eindgebruikers , met je collega’s hoe het gaat. Wat is er nodig? Moeten we wat aanpassen en wat? Maak de transitie van jullie allemaal. Kun jij je vinden in deze wendbare mindset van continu verbeteren? Waarom wel? Neem je collega’s mee in deze mindset. Waarom niet, wat heb je nog nodig?

Laten we samen bouwen aan een succesvolle toekomst!

Organisatieverandering is geen optie maar noodzaak in de steeds veranderende wereld. Begrijp en betrek de ‘mens’ in het proces. Met de juiste visie, leiderschap en een cultuur van continu verbetering, ben je klaar voor constante verandering. Bij IMPROVEN staan wij klaar om je te begeleiden!

Justa de Graaff
Director

Michelle van Kuijzen
Consultant