Kan Nederland op zijn accountants rekenen?

Op 10 september 2019 trapte de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) de campagne Nederland rekent op zijn accountants, af met een paginagrote advertentie in het Financieel Dagblad. Met deze campagne die op de radio te horen is via BNR Nieuwsradio en Radio 1 wil de NBA het imago van de accountant verbeteren en de relevantie van het beroep voor de samenleving versterken. Inzet van de campagne is dat een groter deel van de samenleving het publiek belang van de rol van de accountant erkent. Immers: accountants staan borg voor het publiek belang.

Een accountant voert een accountantscontrole uit om zekerheid te verschaffen over de getrouwheid van de informatie in de jaarrekening. Het bestuur (de aandeelhoudersvergadering) van een organisatie kan een accountant aanstellen voor het uitvoeren van een accountantscontrole van de jaarrekening van deze organisatie. De accountants die de wettelijk controle uitvoeren moeten verbonden zijn aan een accountantsorganisatie die ingeschreven is in het register van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Lees hier het gehele artikel

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Oscar van Leeuwen op 06 – 53 54 16 93 of via e-mail oscar.van.leeuwen@improven.nl. Or see https://mab-online.nl/.