Drie jonge talenten van Improven over hun traineeship en opdrachten

Begin dit jaar lanceerde financieel adviesbureau Improven een traineeship programma: Young Improven. Negen maanden verder draait het programma voor jonge consultants in de dop op volle toeren. “Onze jonge talenten werken in diverse organisaties – voor publieke en private opdrachtgevers, in diverse rollen en op diverse locaties, waarbij ze samen met de klant en collega’s tot creatieve en werkbare oplossingen komen”, aldus Masha Hennequin, Director bij het bureau. – Bericht van Consultancy.nl

Een van de jonge talenten is Jorian Schol, die momenteel, met een team van Improven consultants, actief is als PMO-er in een verbeterprogramma bij een grote ouderenzorginstelling. “Een uitdagende opdracht”, aldus Schol. Over zijn rol zegt hij: “Als PMO-er ondersteun ik de projectleider en programmamanager dagelijks door het bewaken van de projectplanning, het maken van voortgangrapportages en het in kaart brengen van de risico’s, issues, acties en beslissingen. Het is balanceren.”

Het tempo ligt hoog, de verwachting ligt hoog dus het is flink aanpoten

De leercurve die hij ervaart tijdens zijn opdracht omschrijft hij als steil: “Het tempo ligt hoog, de verwachting ligt hoog dus het is flink aanpoten.” Aangezien hij op project in een team met Improven collega’s zit, krijgt hij alle kans zich te ontwikkelen. “Enerzijds wil ik me voortdurend bewijzen om het niveau van de senior consultants bij te benen. Aan de andere kant wil ik nog veel vragen stellen, feedback ontvangen en groeien. Ik spar dan ook regelmatig met m’n manager over mijn groeiproces.”

“Het opzetten van een projectstructuur en toepassen van de pragmatische projectmanagementmethodiek van Improven bevalt mij uitstekend. Zó goed zelfs dat ik de komende maanden de werknemers van de zorginstelling mag trainen in deze methodiek, samen met Maarten van Weeghel (de ‘Improven projectmanager’ bij de klant).”

Dagelijks houd ik me bezig met het ontwerpen van processen, het maken van procesbeschrijvingen en het beheren van projectdocumenten

Joeri Visser sloot zich in mei dit jaar aan bij het traineeprogramma van het consultancykantoor. Hij kon bijna direct aan de slag op een mooie opdracht bij Heineken. Hij heeft binnen een implementatie- en optimalisatieproject een ondersteunende rol op het gebied van procesinrichting. “Dagelijks houd ik me bezig met het ontwerpen van processen, het maken van procesbeschrijvingen en het beheren van projectdocumenten. Ik werk voor het eerst mee aan een project als onderdeel van een projectteam. We organiseren workshops en komen tot mooie inzichten en ideeën.”

Ondanks dat de jonge adviseur omringd wordt door veel meer ervaren collega’s, voelt hij zich volop gewaardeerd. “Vanaf het begin hebben mijn collega’s me enorm betrokken en het gevoel gegeven dat ik een volwaardig onderdeel van het team ben. Daarbij komt dat ik er niet alleen voor sta. Ook mijn manager Guido Anninga is bij het project betrokken. Ideaal, omdat ik direct feedback krijg en dit kan toepassen.”

Nog maar net begonnen en al een goed gevoel bij de organisatie, de sfeer en het team

Martijn Bronder werkt sinds enkele weken in een jong en verfrissend team bij DUS-i, een organisatie die subsidieregelingen uitvoert. De uitdaging die er ligt betreft het in korte tijd behandelen en beoordelen van bijna 8.000 subsidieaanvragen. Aan Bronder en het team de taak al deze aanvragen te controleren op volledigheid en juistheid en nadien de subsidieaanvraag af te wijzen of toe te kennen.

“Nog maar net begonnen en al een goed gevoel bij de organisatie, de sfeer en het team. Een open sfeer met hardwerkende en vriendelijke collega’s. Als junior subsidie consultant houd ik mij voornamelijk bezig met beheersmatige werkzaamheden. Dit betekent dat ik met beide benen in de modder sta, snel kan werken en structuur kan aanbrengen. Doordat ik zelf meedraai in de operatie, zie ik en hoor ik veel en ontdek ik ook waar ruimte is voor procesoptimalisatie. Dit biedt mij de gelegenheid om tegelijkertijd als consultant bij te dragen aan de ontwikkeling en verbetering van de organisatie.”

Young improven

Wil jij ook aan de slag via Young improven op leuke opdrachten met voldoende uitdaging en tegelijkertijd leren? Wilt u weten wat Young Improven voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Masha Plooij-Hennequin: mobiel 06-20604325 of via e-mail m.hennequin@improven.nl.