Samen werken aan betere zorg

In de zorg is sprake van een ware innovatie-tsunami. De technologische, sociale en procesveranderingen, -verbeteringen & -vernieuwingen buitelen over elkaar heen. Een innovatieproject tot een goed einde brengen is niet eenvoudig. Beginnen is nog relatief makkelijk. Maar dan?

VERBETER INNOVEREN, VERBETER DE ZORG

Collegae Richard van de Lee en Susan van Silfhout geven 4 mini-workshops Lego Serious Play bij het jaarcongres Projectmanagement in de zorg met als thema Spelenderwijs innoveren.

Als projectprofessional heb je doorlopend te maken met uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan het vormen van het juiste projectteam, het in kaart brengen van de projectrisico’s en het vaststellen van passende projectdoelstellingen. Om te komen tot oplossingen voor dit soort vraagstukken is LEGO® SERIOUS PLAY® ontwikkeld. Dit is een gefaciliteerde vorm van ‘serious gaming’, waarin design thinking en storytelling op speelse wijze zijn gecombineerd. De kracht van deze methode is dat alle deelnemers, ongeacht hun rol in het zorgproces, met behulp van de LEGO-steentjes in staat zijn om kennis, inzichten en meningen in te brengen tijdens workshops. Tijdens deze workshops gaan deelnemers aan de slag met het beantwoorden van de vraag: Wat zijn de belangrijkste elementen voor succesvol projectmanagement in de zorg?

Ook leuk – IMPROVEN – collega’s Maarten van Weeghel, Anneloes Groen, Frank van den Bos en Jan Kamp zijn ook aanwezig.

Speciale dank gaat uit naar John van Rouwendaal van Stichting Projectmanagement in de Zorg, Rowi Rakels van CKC Seminars en alle andere ‘organisatoren’