Improven trekt twee starters aan voor traineeship

Improven heeft twee nieuwe jonge professionals aan boord gehaald: Wouter Bruel en Matthijs Bennemeer. Beiden zullen onderdeel uit maken van het Young Improven programma, waarbinnen ze opdrachten zullen uitvoeren op het gebied van projectmanagement in de zorg en HR procesoptimalisatie.

Eerder dit jaar rondde Wouter Bruel zijn master in Strategic Management af aan Tilburg University, waarbij de focus enerzijds op ondernemerschap en anderzijds op consultancy lag. Eerder behaalde hij zijn bachelor in Commerciële Economie. Gedurende zijn studies heeft Bruel ruime kennis opgedaan op het gebied van data analytics, consultancyvaardigheden, innovatiestrategieën en (internationaal) management.

Naast zijn opleiding heeft de jonge professional enige (direct) sales ervaring opgedaan. Ook werkte hij korte tijd op de HR-afdeling van een printerleverancier en heeft hij ervaring als promotiemedewerker. Verder heeft hij tijdens meerdere stages onder andere klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd en verkoopplannen opgesteld. Met zijn nieuwe uitdaging bij Improven, sluit Bruel zich aan bij een adviesbureau met zo’n tachtig professionals, die opdrachtgevers ondersteunen bij vraagstukken op het snijvlak van finance, IT en risk.

Ook Matthijs Bennemeer maakt sinds begin september deel uit van het Young Improven team. Eerder dit jaar behaalde hij een bachelor in Bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht, kort nadat hij daarvoor een opleiding Commerciële Economie afrondde aan de Academie voor Economie en Ondernemen.

In het kader van zijn opleidingen volgde Bennemeer verschillende stages. Zo was hij onder meer actief binnen een management consultancybureau, waarvoor hij onderzoek deed naar kennisdeling binnen de organisatie. Voor Raet – Improven is sinds 2017 gecertificeerd partner van de IT-speler – deed Bennemeer onder meer onderzoek naar het zo effectief mogelijk inzetten van market intelligence, om zo de bedrijfsresultaten te kunnen verbeteren. Verder is de young professional de afgelopen jaren bestuurlijk actief geweest binnen Hogeschool Utrecht, als voorzitter van de Gemeenschappelijke Opleidingscommissie (GOC) voor het Instituut Business Administration.

Young Improven

Het Young Improven programma werd in 2018 in het leven geroepen om jonge, talentvolle teamleden op te leiden. Het programma duurt twee jaar en leert trainees “de kneepjes van het vak van consultant eigen te maken”. Daartoe worden deelnemers op zowel vakinhoudelijke als op persoonlijk gebied begeleid door ervaren consultants van het adviesbureau.

De twee kersverse trainees zullen binnen het Young Improven programma uiteenlopende opdrachten gaan uitvoeren op het gebied van projectmanagement in de zorg en HR procesoptimalisatie. In een reactie op de versterking van het team laat Masha Plooij-Hennequin, partner bij Improven, weten: “We wensen Wouter en Matthijs heel veel succes en plezier. Samen maken we er iets moois van.”