Changemanagement & Serious Gaming

Veranderadvies

Verandering is een continue gegeven, waar iedere organisatie mee te maken heeft. Of het nu gaat over een organisatiebreed veranderprogramma of de adoptie van een nieuwe werkwijze na een systeemimplementatie of proceswijziging als gevolg van een relatief klein project. Maar hoe geef je als organisatie vorm aan de verandering en zorg je in alle geledingen voor gedragenheid en adoptie? Improven heeft de beschikking over consultants met de nodige kennis en ervaring op het gebied van verandermanagement. Zij weten hoe je samen met de klant verandervraagstukken oplost en maken gebruik van diverse methodieken en instrumenten, waaronder Lean, Business Process Management en serious gaming.

Klanten

Improven heeft onder andere bij de volgende organisaties gefaciliteerd bij het realiseren van verandertrajecten: Nike, Gemeente Veenendaal, Parlan Jeugdzorg, Zorggroep Almere, Intermetzo.

Serious Gaming

Ter ondersteuning van al onze activiteiten op het gebied van project- en verandermanagement maken wij veel gebruikk van serious gaming. Tegenwoordig heeft Improven de beschikking over een Certified Facilitator & Workshopdesigner LEGO® SERIOUS PLAY®. Daarnaast beschikken we over diverse games op het gebied van Projectportfolio Management, Lean en procesoptimalisatie.

LEGO® SERIOUS PLAY® - Spelenderwijs leren

LEGO® SERIOUS PLAY® is een gefaciliteerde methode die onder meer ingezet kan worden voor strategie- en visieontwikkeling, teambuilding, projectondersteuning en innovatie. De kracht van deze vorm van serious gaming is dat elke deelnemer aan een workshop met behulp van LEGO in staat is om zijn kennis te delen en mening te geven. Het is een methode die zich internationaal heeft bewezen en spelenderwijs leren en effectiviteit combineert!