Projectportfolio Management

Het implementeren en professionaliseren van PPM is geen revolutie maar evolutie; PPM is onderdeel van de bestaande processen, structuren en templates en die kunnen worden hergebruikt en gecombineerd met best practices. PPM is dus geen kwestie van revoluties veroorzaken door theoretische modellen, complete toolkits of het implementeren van overdadige systemen. PPM invoeren en verbeteren is organisaties helpen evolueren, zodat zij dynamisch zijn en snel kunnen aanpassen op veranderingen.

Wij kijken binnen PPM oa. naar de governance, processen, tools en de mens zodat deze in balans kunnen groeien naar een volgend volwassenheidsniveau.

Naast onze eigen IMPROVEN portfoliomanagement methodiek beschikken wij over een volwassenheidsmodel voor PPM. Het model geeft inzicht in de volwassenheid van 6 aspecten in 4 niveaus. De zes standaard thema’s in dit model zijn: Management & Besturing, Strategische afstemming, Processen & Tools, Criteria & Prioritering, Resource Management en Benefit Management. Enerzijds kan dit model gebruikt worden als startpunt voor een PPM-verbetertraject binnen een organisatie. Anderzijds kan dit in een sector een interessant beeld geven van de volwassenheid van PPM. IMPROVEN heeft een dergelijk onderzoek reeds uitgevoerd in de Rijksoverheid, de zorg en de financiële sector. Afhankelijk van de scores per thema en de gewenste volwassenheid wordt een ontwikkelpad uitgewerkt. Deze “roadmap” is een leidraad voor het bereiken van de gewenste situatie.

Uw resultaten

  • Van reactief bijsturen naar proactief besturen
  • Alleen die projecten doen die daadwerkelijk bijdragen aan de strategie
  • Eén informatiebron, één rapportage, met één versie van de waarheid
  • Voorspelbaar en efficiënt gebruik van resources (mensen en budgetten)

Improven is actief betrokken bij de Beroepsvereniging van Projectportfolio Managers (BVPPM). http://projectportfoliomanagement.nu/.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten van Weeghel op 06 -12999575 of via e-mail maarten.van.weeghel@improven.nl.