Projectmanagement Tooling

Om de status en voortgang van de strategierealisatie door programma’s en projecten transparant te maken gebruikt 45% van de organisaties simpelweg Excel. Dit kan perfect passen bij de manier waarop de organisatie werkt en bij de volwassenheid van de organisatie. Het kan echter ook tot problemen leiden. Bijvoorbeeld wanneer zowel IT, als Finance, als de Business Development allemaal een eigen overzicht in Excel bijhouden: probeer dan nog maar eens het overzicht te krijgen en deze informatie aan de gekozen strategie te relateren.

Zodra een organisatie meer dan ongeveer 50 projecten in haar projectportfolio heeft, loopt men ook tegen de grenzen van Excel aan. Heel praktisch kan bijvoorbeeld het overzicht niet meer op 1 scherm. Maar belangrijker is dat relaties met bijvoorbeeld de financiële systemen en resource management de zaken complex maken. Wat dan ontstaat is een Excelbestand dat nog maar door één persoon of op den duur helemaal niet meer te beheren is. Het overwegen van projectportfolio management ondersteunende software wordt dan de moeite waard.

IMPROVEN Projects & Change heeft ruime ervaring in het selecteren en implementeren van een passende projectmanagement tool voor uw organisatie. Wij helpen om uw requirements helder te krijgen en use cases op te stellen. Daarnaast begeleiden wij uw RFI en RFP. Vanzelfsprekend begeleiden wij u daarna met het vaststellen van uw governance, processen en templates, zodat de leverancier de gekozen tool kan configureren.

Uw resultaten

- Een projectmanagement tool die past bij uw organisatie en ambities op het gebied van projectmanagement

- Uw eigen governance, processen en templates geconfigureerd in de tool

- Getrainde projectmanagers, PMO-ers en opdrachtgevers die weten wat de tool voor het kan doen.